Infektuar: 1128
Shëruar: 850
Vdekur: 30
Një gram ari kushton afër 50 euro, ndërsa briri i kësaj kafshe 110 euro

Një gram ari kushton afër 50 euro, ndërsa briri i kësaj kafshe 110 euro

Kuriozitete November 08, 2019 - 13:54
Detajet

Për shumë shekuj, shumë njerëz kanë besuar se ari është një nga materialet më të shtrenjta në botë, po e kanë pasur gabim, shkruan Gazeta Metro.

Një garm ari kushton 5o euro për, ndërsa bri i rinoceronit 110 euro për gramë. Mund të ju duket e çuditshme kjo, po kështu qëndron.

Megjithëse shkenca ka provuar se briri i rinoceroint nuk ka përbërje medicinale, ato ende konsiderohen të vlefshme për shkak të madhësisë, përdorimit si thika në kohërat e luftërave, si dhe për shkakun që rinoceronët janë tashmë në prag të zhdukjes.