Sa kushton një pushim në qytetin e Cyrihut më 2024?

Sa kushton një pushim në qytetin e Cyrihut më 2024?

Kuriozitete February 25, 2024 - 23:06

Ndërsa qytetet zvicerane shkojnë, Cyrihu është paketa e plotë: Jo vetëm që është kryeqyteti ekonomik dhe kulturor i vendit, por vendndodhja e tij në liqenin me të njëjtin emër, lumi Limmat dhe Uetliberg aty pranë e bëjnë atë një bukuri të mrekullueshme natyrore. Pyetja është, sa kushton një vizitë?

Duke përdorur një udhëtim në qytet në fundjavë si matës, janë shqyrtuar kostot mesatare të një vizite në Cyrih, duke marrë parasysh akomodimin, ngrënien, transportin publik dhe vizitat e bukurive, transmeton albinfo.ch.

Akomodimi

Bazuar në të dhënat nga platforma e rezervimeve online trip.com, çmimi mesatar për një dhomë hoteli për një natë në Cyrih në vitin 2024 është 149 franga – afërsisht 157 euro.

Sigurisht, kjo varet shumë nga niveli i rehatisë që po kërkoni.

Një dhomë në një hotel të popullarizuar me buxhet pranë stacionit qendror të trenit, si Hotel Bristol, mund të kushtojë deri në 47 franga / 50 € për natë për një dhomë private.

Në anën tjetër të shkallës, një dhomë në një hotel luksoz si hoteli ikonik Hotel Storchen fillon me rreth 547 franga / 574 €.

Për një qëndrim dy net në qytet, buxhetoni rreth 350 franga / 370 €, sipas thelocal.ch.

Ushqimi

Sipas faqes së informacionit të udhëtimit me burime të shumta Budgetyourtrip.com, vakti mesatar në Cyrih kushton rreth 24 franga / 26 euro.

Përsëri, kjo varet nga ajo që po kërkoni. Të shkosh në një vend të njohur të ushqimit në rrugë si Sternen Grill do t’ju kushtojë rreth 16 franga / 15 € për një Bratwurst në një rrotull me mustardë dhe një pije.

Anasjelltas, mund të mburresh në një restorant me yje Michelin si La Rotisserie, pjesë e Hotel Storchen, dhe të shpenzosh 300 franga / 315 euro për person.

Për një qëndrim dy net në Cyrih, prisni të paguani 156 franga / 163 € për person për të ngrënë.

Transporti publik

Fatmirësisht, Cyrihu shërbehet nga një rrjet i shkëlqyer transporti publik dhe lëvizja nuk mund të ishte më e lehtë.

Mund të jetë gjithashtu pjesa më e lehtë për të buxhetuar për udhëtimin tuaj në qytetin e Cyrihut.

Zurich Card ofron udhëtime të pakufizuara të klasit të dytë në të gjithë autobusët, trenat, varkat, hekurudhat e teleferikut dhe forma të tjera të transportit publik në rajonin e Cyrihut.

Një leje 24-orëshe kushton 29 franga / 30,41 €, ndërsa një leje për 72 orë kushton 56 franga / 58,74 €.

Për dy net në Zurich, do t’ju kushtojë rreth 56 franga / 58,74 € për person për të lëvizur nëpër qytet.

Vizita e ndonjë gjëje

Ajo që shpenzoni për të vizituar ndonjë gjë në Cyrih mund të jetë pjesa më e ndryshueshme e buxhetit tuaj, në varësi të asaj që dëshironi të shihni.

Shëtitja rreth qytetit të vjetër dhe liqenit të Cyrihut dhe vizita e kishave historike si Grossmunster dhe Fraumunster janë falas.

Një udhëtim në Uetliberg është gjithashtu falas, pasi mund të merrni një tramvaj të mbuluar nga bileta juaj e transportit publik.

Ju gjithashtu mund të vizitoni muze të tillë si Landesmuseum Zurich (13 franga / 13,63 €), Muzeu i Financave Zvicerane (10 franga / 10,49 €), Muzeu FIFA (26 franga / 27,27 €) dhe Lindt Home of Chocolate (15 franga / 15,73 €).

Ofertat e galerisë përfshijnë Kunsthaus Zurich (24 franga / 25,17 €), Kunsthalle Zurich (12 franga / 12,58 €) dhe Pavilion Le Corbusier (12 franga / 12,58 €).

Është e rëndësishme të theksohet se disa muze dhe galeri ofrojnë hyrje falas me Kartën e Cyrihut – ia vlen të kontrolloni në sportelin e biletave.

Të shijosh një udhëtim me varkë në liqenin e Cyrihut ia vlen vërtet, dhe një lundrim me një anije të operuar nga ZVV do të kushtojë 44,60 franga / 44,76 € për klasin e parë dhe 27 franga / 28,32 € për klasin e dytë.

Supozoni se veproni me supozimin se mund të shihni dy muze çdo ditë dhe të bëni një lundrim me varkë gjatë udhëtimit tuaj.

Buxhetimi 120 franga / 125,85 € për person, nuk është i paarsyeshëm në atë rast.

Me një matematikë të shpejtë, nëse jeni një çift që prisni të kaloni dy deri në tre net në Cyrih, mund të prisni të paguani rreth 1,062 franga / 1114 €.

Ndonëse nuk është destinacioni më i lirë evropian, ai është më shumë se i kompensuar nga bukuria natyrore, një thesar arti, kulture dhe historie, dhe disa nga ushqimet më të mira të Evropës Qendrore.