Infektuar: 3356
Shëruar: 1874
Vdekur: 66
Të dëgjoni muzikë të pikëlluar ju bënë të ndjeheni më mirë

Të dëgjoni muzikë të pikëlluar ju bënë të ndjeheni më mirë

Lifestyle November 17, 2019 - 19:49
Lexoni detajet!

Studimet e reja tregojnë se të dëgjuarit e muzikës pikëlluar ju bënë të ndjeheni më mirë.

Rikthehmi në vitin 2014 kur një grup prej shkencëtarëve kanë bërë një observim online dhe kanë ardhur me disa rezultate befasuese- të dëgjoni muzikë të pikëlluar mund të jetë mjaft përfituese për shëndetin emocional.

Së fundmi është bërë një hulumtim tjetër në 2019 në këtë temë dhe është vërtetuar se njërëzit me depression preferojnë këtë lloj të muzikës, për shkak se besosjnë se ia përmirëson sens e mirëqenies, raporton “Metro”.

Shumë shpesh ne e lidhim muzikën me momente kënaqësie në jetën tonë. Studimet tregojnë se në vend që ta sjellin ndjenjën e jo lumturise dhe mërzisë këto muzika neve na sjellin një disponim nostalgjik.

Nostaligjia sa është një moment I hidhur është po ashtu edhe i ëmbël që ua inspiron imagjinatën tuaj dhe ua jep një ndjenjë komforti  duke iu zgjuar ndjenja të ngrohta nga e kaluara.

Mbi të gjitha muzika e pikëlluar ju krijon kënaqësi.  Sipas psikologjisë sociale, ju gjithmone ndjeheni më mirë kur fokusoheni në dikë që është duke përjetuar momente më të këqija se ju.