Infektuar: 10795
Shëruar: 6411
Vdekur: 365
Çfarë duhet të dini për aknet në zonën intime?!

Çfarë duhet të dini për aknet në zonën intime?!

Lifestyle December 10, 2019 - 23:26

Sa e sa herë keni menduar që nuk mjaftojnë vetëm aknet në fytyrë por tani dhe në pjesë të ndryshme të trupit!

Sidomos ato të fundshpinës, të acaruara që dhëmbin dhe ju bezdisin së tepërmi! Si fillim duhet të dini që nuk janë akne të mirëfillta. Me siguri nuk do jenë të sikletshme si aknet në fytyrë sepse nuk janë aq të dukshme, por cfarë duhet të dimë për to?

Nuk janë pucra sepse ato janë pjesë të sipërfaqes së lekurës te cilat irritohen kur poret blloken nga papastërtitë ose nga yndyra në fytyre, transmeton living.al.

“Aknet” në zonat intime si fundshpina janë acarime te lëkurës si rrjedhojë e rrënjës së qimeve e cila mund të infektohen për arsye të ndryshme.

Nuk është asgje për tu shqetësuar. Tani që e kuptuat së cfarë janë në të vërtetë me siguri doni të dini se si mund ti zhdukni: nuk duhet ti shtypni në asnjë mënyrë dhe duhet të evitoni veshjet që ju bëjnë të djersisni dhe ju rrinë ngjitur pas trupit.

Vishuni sa më komodë. Provoni ti mjekoni me dizifektantë që i përdorni dhe për aknet në fytyrë ashtu si edhe pastruesin e fytyrës kur ktheheni nga një dalje e gjatë.