Infektuar: 15472
Shëruar: 13278
Vdekur: 622
7 shenja që tregojnë se ju jeni duke u pjekur

7 shenja që tregojnë se ju jeni duke u pjekur

Lifestyle July 15, 2020 - 21:49

Ju nuk përpiqeni të ndryshoni atë që ju nuk mund të kontrollit

Ti e di që ke vetëm kontroll mbi veten tënde, kështu që nuk harxhon energji në përpjekjen për të ndryshuar të tjerët. Përveç kësaj, ju e dini që ndryshimi është e vetmja konstante në jetë dhe përqafoni çfarëdo që ju hedh jeta te ju. Ju rrokulliset me grushta, përpiquni të bëheni versioni më i mirë i vetvetes dhe kuptoni se bukuria e jetës bëhet e dukshme kur dorëzoheni në të papriturat.

Ju keni dashuri pa kushte për të gjithë ata që takoni

Ndoshta keni gjykuar njerëz, përfshirë veten, në vitet e hershme. Sidoqoftë, përfundimisht kuptuat se vetëm dashuria do të ju çlironte, kështu që u bënë më të kuptueshëm dhe të dhembshur ndaj vetes dhe gjithkujt tjetër. Ju nuk e kritikoni veten ose të tjerët në këtë udhëtim të jetës dhe e dini se të gjithë duhet të marrin shtigjet e tyre për të zbuluar vetë.

Ju mendoni para se të reagoni

Ju peshoni fjalët e njerëzve me kujdes dhe nuk lejoni që emocionet tuaja të mos marrin dorë. Plus, ju përgjigjeni njerëzve me arsye dhe përpiqeni të kuptoni plotësisht pikëpamjen e tyre. Edhe nëse mendoni se ata janë jashtë linjës, ju nuk bieni në nivelin e tyre. Ju diskutoni çështje me ta me qetësi dhe nuk lejoni që temperamenti juaj të kapërcejë bisedën. Një shenjë e vërtetë e pjekurisë është kur mund të përpiqeni të kuptoni njerëzit që ju kanë lënduar, në vend që të përpiqeni të merrni hak ndaj tyre.

Ju keni zotëruar artin e të dëgjuarit

Ju keni përulur egon tuaj aq sa mund të dëgjoni me vëmendje një person tjetër pa ndjerë nevojën për të ndërhyrë mendimin tuaj përpara se të përfundojnë të folurit. Dhe tani, ju e dini që ju mund të mësoni më shumë duke dëgjuar se sa mundeni duke folur, kështu që ju heshtni dialogun tuaj të brendshëm sa më shumë që të jetë e mundur dhe i lejoni vetes të përvetësojë plotësisht pamjen unike të jetës së tij.

Ju e dini se çfarë do të thotë vërtet durimi

Në këtë botë të kënaqjes së menjëhershme, ju e dini vlerën e durimit. Ju nuk kërkoni asgjë nga jeta. Përkundrazi, ju e dini që i keni borxh diçka. Ju e dini kënaqësinë për të jetuar një jetë me ritme më të ngadalta se shumica e shoqërisë dhe përpiqeni të jepni një shembull pozitiv për një botë që duket se lëviz shumë shpejt. Ju e kuptoni që do të merrni më shumë nga jeta nëse ngadalësoni dhe vëzhgoni atë në vend që të lejoni që gjithçka t’ju kalojë.

Bota materiale, ekonimike nuk ju përcakton

Ju nuk kujdeseni të vazhdoni me Joneses, sepse e kuptoni që kjo bëhet pa fryt pas një kohe. Dikush tjetër do të ketë gjithmonë më shumë se ju, por nuk e lejoni që t’ju shqetësojë. Ndiheni falënderues për atë që keni dhe përpiqeni të bëni më të mirën tuaj çdo ditë. Ndoshta nuk do të bëhesh milioner dhe do të kesh një rezultat kredie të patëmetë dhe një rezidencë të jashtëzakonshme, por e di që nuk mund t’i marrësh me vete këto gjëra sidoqoftë.