Shprehia e mëngjesit që mund të ndikojë në shtypjen e lartë të gjakut

Shprehia e mëngjesit që mund të ndikojë në shtypjen e lartë të gjakut

Shëndetësi November 22, 2022 - 14:21

Ajo që dikur konsiderohej një zakon i mirë bën më shumë dëm sesa mirë.

A përdorni gargarë në mëngjes? Kjo mund të mos jetë një ide e mirë, është zbuluar një lidhje e pabesueshme me përdorimin e tyre dhe presionin e lartë të gjakut.

Është shumë e rëndësishme të kujdeseni për higjienën orale, por përdorimi i shpërlarësve të gojës mund të mos jetë ideja më e mirë, transmeton KP.

Hulumtimet e fundit kanë treguar se përdorimi i disa shpërlarësve të gojës mund të shkaktojë rritje të presionit të gjakut. Ajo që dikur konsiderohej një zakon i mirë bën më shumë dëm sesa mirë.

Ashtu si zorrët, zgavra e gojës përmban një kombinim të baktereve të mira dhe të këqija, dhe një mikrobiom oral i balancuar ndihmon në ruajtjen e shëndetit.

Sipas hulumtimit të botuar në revistën Frontiers in Cellular and Infection Microbiology, ky ekuilibër mund të prishet nga përdorimi i shpëlarjes së gojës.

Lajmi i mirë është se shkencëtarët kanë zbuluar se bakteret e mira kthehen në zgavrën e gojës pas ndalimit të përdorimit të shpëlarjes së gojës me klorheksidin. /telegrafi