Kurti: 600 mijë euro për Onkologjinë, investim substancial
Foto:ZKM

Kurti: 600 mijë euro për Onkologjinë, investim substancial

Shëndetësi May 20, 2024 - 10:15

600 mijë euro është kostoja e renovimit të Klinikës së Onkologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK).

Bashkë me renovimin është shtuar edhe numri i shtretërve.

Në ceremoninë e përurimit të renovimeve të kësaj klinike i pranishëm ishte edhe kryeministri Albin Kurti e ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia.

Kryeministri Kurti ka thënë se janë bërë renovime substanciale prej rreth 600 mijë eurosh në këtë klinikë dhe se krahas renovimeve, është shtuar edhe buxheti për blerjen e barnave.

“Kemi një investim substancial prej 600 mijë eurove që e ka transformuar në mënyrë fort domethënëse për mjekët, infermierët, stafin mbështetës që janë gjithsej 70, por para së gjithash për pacientët. I kanë pasur 45 shterët e tash i kanë 60 shtretër. Dhe së shpejti do të jenë 110. Me aksliratorin e ri, të cilin e kemi instaluar, lista e pritjes është zero. Ky investim kap shifrën 1 milion e 444 mijë euro. Unë jam i lumtur që mora vesh se procesi i dhënies së vaksinës HPV-së i sëmundjes së kancerit të mitrës është duke shkuar mirë, lista esenciale e barnave është zgjedhuar dhe se buxheti është shtuar. Nga 24 milionë euro në 60 milionë euro. Në Kosovë qytetarët e Republikës blejnë 120 milionë euro barna gjysmën e blejnë ata e gjysmën tjetër paguan shteti. Nga dy rezonanca magnetike vetëm këto tre vjet janë edhe tri rezonanca të reja. Terapia tabletare tash jepet edhe në Prizren. Është një ditë e veçantë për pacientët, mjekët e stafin, të cilët i falënderoj nga zemra”, ka thënë Kurti, raporton EO.

Nga ana tjetër, ministri i Shëndetësisë Arben Vitia ka thënë se është shumë i lumtur, pasi tash pacientët marrin shërbime pa listë të pritjes.

“Shumë i lumtur e i gëzuar që një Klinikë kaq vitale për një grup të pacientëve tash e tutje do të marrin shërbime pa listë të pritjes. Falënderoj stafin e Klinikës së Onkologjisë, të cilët kanë ndihmuar të rinovimin rrënjësor. Uroj të ketë më pak sëmundje të tilla. Rrallëkund edhe në rajon i kanë mundësitë të marrin shërbime të tilla moderne”, ka thënë Vitia.