Shpresë për dy milionë pacientët me kancer: Ka imunoterapi të re që tkurrë tumoret

Shpresë për dy milionë pacientët me kancer: Ka imunoterapi të re që tkurrë tumoret

Shëndetësi June 15, 2024 - 07:55

Rreth dy milionë pacientë me kancer, duke përfshirë edhe respondentët e parë të 11 shtatorit, më në fund mund të trajtohen me një ilaç të ri të CAR T, sugjeron një hulumtim i ri.

Tumoret e fazës së vonshme si shumë pacientë me kancer të gjirit, pacientëve të mushkërive, janë të pamundura për t’u trajtuar dhe shumë pacientë vdesin përkundër trajtimit.

Një studim klinik në fazën e hershme, paraqitur në Shoqatën Amerikane të Kërkimit të Kancerit, e një imunoterapi të parë të llojit të saj, zvogëloi tumoret dhe uli kancerin në gjakun e pacientëve deri në 50 përqind.

Është e mrekullueshme, hulumtuesit Memorial Sloan Kettering kanë filluar të shohin përmirësime në pacientët rezistentë ndaj tyre pas një doze të vetme të trajtimit.