Vazhdojnë hetimet për vdekjen e yllit të “Friends”

Vazhdojnë hetimet për vdekjen e yllit të “Friends”

Showbiz May 22, 2024 - 08:46

Hetimet për vdekjen e yllit të “Friends”, Matthew Perry, mbeten në vazhdim, veçanërisht në lidhje me vendin ku ai fitoi ketaminë që çoi në vdekjen e tij në tetor, sipas burimeve lokale dhe federale të zbatimit të ligjit.

Perry vdiq në shtëpinë e tij nga efektet akute të ketaminës, sipas raportit të autopsisë të lëshuar në dhjetor nga Ekzaminuesi Mjekësor i Qarkut të Los Angelesit.

Detektivët kanë intervistuar njerëz që mund të kishin informacion për burimin e drogës, thanë burimet për ABC News, por se ata nuk kanë informacion për të kufizuar një burim. Asnjë arrestim nuk është bërë.

Departamenti i Policisë në Los Angeles tha se rasti është i hapur dhe në vazhdim, dhe konfirmoi se ka qenë në kontakt me Administratën e Zbatimit të Drogës dhe Shërbimin Postar të SHBA.

“Bazuar në gjetjet e Ekzaminuesit Mjekësor, Departamenti i Policisë së Los Angelesit, me ndihmën e Administratës së Zbatimit të Drogës dhe Shërbimit të Inspektimit Postar të Shteteve të Bashkuara, ka vazhduar hetimin për rrethanat e vdekjes së zotit Perry”, tha LAPD në një deklaratë.

Aktori, më i njohur për rolin e tij si Chandler Bing në “Friends”, vdiq në moshën 54 vjeçare më 28 tetor 2023. Ai gjithashtu luajti në disa seriale të tjera televizive, duke përfshirë “Studio 60 on the Sunset Strip” dhe filma si “17 Again” dhe “Fools Rush In”.

Në një deklaratë një ditë pasi iu përgjigj shtëpisë së tij, Departamenti i Policisë tha se Perry “u zbulua nga një dëshmitar që nuk reagonte në xhakuzin e tij”.

Perry u raportua se kishte marrë infuzione ketamine për depresion dhe ankth, sipas raportit të autopsisë, por ekzaminuesi mjekësor shkroi se ketamina në sistemin e tij pas vdekjes nuk mund të ishte nga ajo terapi me infuzion sepse gjysma e jetës së ketaminës është tre deri në katër orë ose më pak.