Infektuar: 56732
Shëruar: 49982
Vdekur: 1426
UEFA shtyn kompeticionet për kombëtaret e të rinjve

UEFA shtyn kompeticionet për kombëtaret e të rinjve

Sport August 13, 2020 - 15:00
Detajet

Pandemia globale “COVID-19” po vazhdon të shkaktojë jo pak telashe edhe në botën e futbollit, derisa shumë prej kompeticioneve të organizuara nga UEFA tashmë janë shtyrë, ndërkohë disa të tjera janë anuluar fare, raporton Gazetasheshi.com.

Pas konsultimit me 55 shoqatat anëtare të UEFA-s, Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s ka marrë sot disa vendime në lidhje me garat e ekipit kombëtar të të rinjve duke marrë parasysh situatën aktuale të COVID-19 në të gjithë Evropën, shkruan Gazeta Sheshi.

Për të lehtësuar barrën shtesë operacionale dhe financiare për kombëtaret – të shkaktuara nga kushtet e higjienës që ndikojnë në udhëtim dhe akomodim, si dhe testime për të mbrojtur shëndetin e sportistëve dhe për të minimizuar çdo rrezik të mundshëm të përhapjes së infeksionit – u morën vendimet e mëposhtme në lidhje me UEFA garat e ekipit kombëtar të të rinjve:

Edicioni 2019/20 në kompeticionin e vashave nën 17 vjeç:

Anulimi i Elite Round dhe ndeshjet finale të këtij turnamenti.

Nëse konfirmohet Kupa Botërore e FIFA-s nën 17 vjeç, të tre ekipet evropiane me renditjen e koeficientit më të lartë do të kualifikohen (Angli, Gjermani dhe Spanjë, sipas rendit alfabetik)

Edicioni 2019/20 në kompeticionin e meshkujve nën moshën 19 vjeç:

Elite Round që do të luhet në tetor 2020

Turneu Final në Irlandën Veriore

Faza grupore në nëntor 2020

Faza e knock-out në Mars 2021

Edicioni 2020/21

Komiteti Ekzekutiv i UEFA vendosi gjithashtu që të shtyjë ndeshjet e kualifikimit për kampionatet rinore 2020/21 deri në pranverën e vitit 2021 dhe të zvogëlojë numrin e ndeshjeve të tilla.

Kompeticionin e vashave nën 17 vjeç:

Raundi kualifikues që do të luhet deri në fund të shkurtit 2021 (12 mini-turne)

Elite Round u shfuqizua dhe u zëvendësua me Play-off

Ndeshjet play-off (14 ekipe) që do të luhen deri në fund të marsit 2021

Turneu i fundit siç është caktuar (Ishujt Faroe, maj 2021)

Kompeticionin e meshkujve nën 17 vjeç:

Raundi kualifikues që do të luhet deri në fund të marsit 2021 (13 mini-turne)

Elite Round u shfuqizua

13 fitues të grupit dhe 2 ekipe fituese kualifikohen në turneun përfundimtar që do të luhet ashtu siç është caktuar (Qipro, maj 2021)

Kompeticionin e vashave nën 19 vjeç:

Raundi kualifikues që do të luhet në shkurt 2021 (12 mini-turne)

Elite Round u shfuqizua dhe u zëvendësua me Play-off

Ndeshjet play-off (14 ekipe) që do të luhen në Prill 2021

Turneu i fundit siç është caktuar (Bjellorusi, korrik 2021)

Kompeticionin e meshkujve nën 19 vjeç:

Raundi kualifikues që do të luhet në Mars 2021 (13 mini-turne)

Elite Round u shfuqizua dhe u zëvendësua me Play-off

Ndeshjet play-off (14 ekipe) që do të luhen deri në fund të majit 2021

Turneu i fundit siç është caktuar (Rumania, korrik 2021).