Ambasada e Britanisë godet keq Flora Brovinën pas publikimit të fotografisë

Ambasada e Britanisë godet keq Flora Brovinën pas publikimit të fotografisë

Aktuale maj 19, 2019 - 10:01
Lexoni detajet

Ambasada e Britanisë së Madhe në Prishtinë, ka reaguar pas zhvillimeve të fundit që ndodhën këtë javë në Kuvendin e Kosovës.

Deputët miratuan për projekt rezolutën për themelimin e tribunalit për denimin e gjenocidit serb në Kosovë gjatë viteve 1998-1999.

Vëmendjen kryesore e morri Flora Brovina që pasqyroi një fotografi, me të cilën ajo deshi të pasqyronte dhunën seksuale të serbëve ndaj femrave shqiptare gjatë luftës.

Por ajo fotografi doli të ishte marrë nga një film pornografik dhe e gjithë kjo shkaktoj reagim të madh në Kosovë. Përmes një postimi në Twitter, Ambasada e Britanisë ka theksuar se krimet e rënda duhet të hetohen nga institucionet e duhura.

“Të shqetësuar nga ngjarjet e fundit në Kuvend këtë javë. Është e rëndësishme që pohimet për krime të rënda gjatë konfliktit të hetohen nga institucionet e duhura, mbi të gjitha duke i dhënë përparësi drejtësisë dhe mbështetjes për të mbijetuarit, viktimat dhe familjet, sipas sundimit të ligjit dhe jo oportunizmit politik” shkruan Ambasada e Britanisë.