Infektuar: 11130
Shëruar: 6817
Vdekur: 381
Kjo është bima e cila mbron mëlçinë

Kjo është bima e cila mbron mëlçinë

Shëndetësi December 14, 2019 - 08:57
Këshilla shendetësore

Ndonjëherë i kemi shumë pranë disa bimë mjekësore, por për mungesë informacioni nuk ua dimë rëndësinë dhe i nënvlerësojmë.

Një ndër to është gjembaçi, ose në gjuhën mjekësore Thistle.

Kjo bimë stimulon fazën 1 dhe fazën 2 të rrugëve enzimatike të detoksifikimit të mëlçisë, është shumë e efektshme në parandalimin e kancerit dhe ndihmon njerëzit që janë duke marrë kimioterapi.

Silymarin, përbërësi aktiv te gjembi është zbuluar se është një nga substancat më të fuqishme për mbrojtjen e mëlçisë .