Ditari

Ballina / Ditari / Ballkan & Botë
“El Pais” bën skandal
Publikuar: 26.01.2013 - 01:51

Gazeta spanjolle “El Pais” ka kërkuar falje të enjten pas publikimit në ballinën e saj të një fotografie, në të cilën shihej një burrë i shtrirë në shtratin e spitalit, e për të cilin e përditshmja kishte thënë se është presidenti i Venezuelës, Hugo Chavez. Udhëheqja e gazetës ka tërhequr menjëherë gazetën nga shitja nëpër qoshqe, ani pse shumë prej tyre tashmë ishin blerë nga lexuesit. Po ashtu, fotografia ka qëndruar në faqen e internetit edhe rreth gjysmë ore pas konfirmimit se ajo ishte false.

Gazeta më e shitur spanjolle ka treguar se këtë fotografi ia ka siguruar agjencia e lajmeve “Gtres Online”, e cila kishte pohuar se bëhet fjalë për Hugo Chavezin, i cili që prej afër një muaji e gjysmë është shtrirë në një spital në Kubë pas rishfaqjes së një kanceri. Gjendja e tij shëndetësore po mbahet sekret nga vendi i tij, i mbërthyer nga dyshimet dhe spekulimet rreth asaj se a do të mundet Chavez t’i mbijetojë operacionit dhe sëmundjes.

“El Pais” ka treguar për “gabimin” nëpërmjet një njoftimi të vendosur në faqen e internetit në ora 6:37, pra disa orë pas shpërndarjes së edicionit të parë të gazetës së shtypur.

“Pasi kemi konstatuar se fotografia që na është dhënë nuk ishte e Hugo Chavezit, “El Pais” ka bllokuar shpërndarjen e edicionit të shtypur dhe ka shtypur një edicion të ri, të cilin e ka shpërndarë në pikat e shitjes”, shton gazeta.

“Teksti që shoqëronte fotografinë theksonte se ‘El Pais&rs


Komento
Komente (0)

Shkruaje emrin

Shkruaje email adresen

Shkruaje vendin
Shkruaje komentin
1000
Dërgo komentin
Me shume nga Ditari
 
Ky portal mirëmbahet nga NGB “Zëri” sh.p.k.. Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “Zërit”. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t’i pranoni Kushtet e përdorimit .
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2010 Portali "Zëri".
redaksia@zeri.info | marketingu@zeri.info | Tel: 00 381 38 24 90 71 & 00 381 38 22 24 51